Site Navigasyon Sistemini Tam Olarak Kullanamıyorsunuz. Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olur ve Site Navigasyon Sistemini Tam Kullanabilirsiniz. Site Navigasyonun Tam Olmasının Faydaları: "Ana Sayfa" Menüsünde Kayıtlı Kullanıcılara Normal Kullanıcıdan daha fazla Link, Hesabınızı Yönetmeniz İçin Kısa Yol, Dosya ve Forum Bölümlerinde Hızlı ve Kısa Yollar, Bağlı Kullanıcı ve Yöneticileri Görme İmkanı, Sana Gelen Özel Mesajları Kısa Yol ile Bildirir ve İstediğin Kişilere Mesaj Yollamana Olanak Tanır, Son Ziyaretinizden Buyana Forumlardaki Mesajları Bildirir ve Gözatmanıza Olanak Tanır, Ve Daha da Fazlası.  
 Kullanıcı:  Şifre:

Haydi kayıt ol
Ana Sayfa |  Forum |  Ayarlar |  Gezi Rehberi |  Gezi Takvimi |  Makaleler |  2.El |  Foto Galeri |  İletişim
Menü
 Ana Sayfa
 Üye Listesi
 2.El
 Ayarlarınız
 Eski Yazilar
 Foto Galeri
 Gezi Rehberi
 Gezi Takvimi
 Makaleler
 Riders
 Sipariş
 SuperEvaForum
 İletişim
 Yolluk
 Özel Mesajlar

Kimler Burada
Hoşgeldin, Yabancý
Nick
Şifre

(Kayıt Ol)

Bugün: 0
Dün: 0
Toplam: 4388

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 141
Üye: 0
Toplam: 141

www.SuperEvaRiders.com :: Başlık görüntüle - Uluslararası Ehliyet - Yurtdışında Ehliyet Alımı
 SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   AyarlarAyarlar   Mesajlar için login gerekliMesajlar için login gerekli   GirişGiriş 

Uluslararası Ehliyet - Yurtdışında Ehliyet Alımı
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Post new topic   Reply to topic    www.SuperEvaRiders.com Forum Index -> SuperEVA Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MansurSah
Aday Rider
Aday Rider

Cevaplar: 1324

Lokasyon: İstanbul

PostYazı tarihi: Mon Nov 21, 2005 9:56 am    Post subject: Uluslararası Ehliyet - Yurtdışında Ehliyet Alımı Reply with quote

1- Uluslararası ehliyet nedir, nereden kaça alınır, geçerlilik süresi ne kadardır?

2- Japonya'da ehliyet nasıl alınır?

(Araba ehliyeti umrumda değil, tabii ki motor ehliyetini soruyorum :)
View users profileÖzel Mesaj YollaVisit posters websiteMotor Marka ModelMSN Messenger
haya
Sohbet Ustası
Sohbet Ustası

Cevaplar: 447

Lokasyon: Almanya/Sinop

PostYazı tarihi: Mon Nov 21, 2005 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Arkadasim seni anladigim kadariyla : Gurbetci olarak Sunu Söyliyebilirim Avrupa/Almanyada motosiklet ehliyeti 18 yasini doldurman gerekiyor.Ilk defa [b]yazili imtani [/b]kazanman ve sonra trafik kanunca ön görülen [b]sürüs kursunu[/b], diyelim 15 saat sürüs kursu yapman gerekiyor. b]1500 euro[/b] ya geliyor.ikisene32ps .ti. iki sene icinde [.gecici olarak ehliyet veriliyor, kaza,yada kirmizi lambada gectigini ,radara yakalandiginda,hizli sürat yapmakta oldugun u polis amcalar kanitlarsa ehliyetin elden gidiyor ,Trafige uymamak ve karsi gelmekten dolayi.para cezasida var bu arada. ehliyet yapma yasagida oluyor ve belli bir süre sonra ehliyetini yeni yapmaya mecbur tutuyorlar . ikinci sefer de ehliyet almak cok zor oluyorr.
[b]International/uluslararasi:ehliyet :türkiye disina, yada baska ülkelere ziyaret ettigimiz zaman ehliyet icinde yazilmis yabanci yazilar oluyor. mesela :ingilizce,yunanca,almanca,bulgarca,ispanyolca.
Tepeye çık
View users profileÖzel Mesaj YollaMotor Marka ModelMSN Messenger
Anonymous
Misafir

PostYazı tarihi: Mon Nov 21, 2005 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

1. madde için konu dışarıda ehliyet nasıl alınır değil sanırım , anladığım kadarı ile Türkiye'de uluslararası ehliyetin nasıl alınacağı , aşağıya elde ettiğim bir makaleyi yapıştırıyorum sanırım yeterli bilgi var , yani yetmesede yetecek bilgiyi alacak yönlendirme var , adres tlf. gibi onun için yeter diye düşündüm , 2. madde için bir bilgim yok ,kolay gelsin Mansurşah kardeş

Bazı sigorta şirketleri uluslararası ehliyet sahiplerine prim indirimlerinde bulunduğundan, Türkiye'den gitmeden önce TÜRKİYE TURING ve OTOMOBİL KURUMU'ndan uluslararası ehliyet almanız tavsiye edilir.

TÜRKİYE TURING VE OTOMOBİL KURUMU: Bu kuruma, 2 vesikalık resminiz ve ehliyetinizin aslıyla başvurduğunuzda yaklaşık 210 YTL harç karşılığında uluslararası ehliyet alabilirsiniz. Uluslararası ehliyet, verildiği andan itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir.
Adres : Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, 1. Oto Sanayi Sitesi yanı, 4. Levent - İstanbul
Tel : 0212 282 81 40 - 4 hat / Fax : 0212 282 80 42
Tepeye çık
Duke
Reset Tuşu
Reset Tuşu

Cevaplar: 984

Lokasyon: Ist.

PostYazı tarihi: Mon Nov 21, 2005 1:50 pm    Post subject: Re: Uluslararası Ehliyet - Yurtdışında Ehliyet Alımı Reply with quote

mansursah demiş ki:
1- Uluslararası ehliyet nedir, nereden kaça alınır, geçerlilik süresi ne kadardır?

2- Japonya'da ehliyet nasıl alınır?

(Araba ehliyeti umrumda değil, tabii ki motor ehliyetini soruyorum :)

Mansur'um Şah'ım?
Nedir bu selamsızlık, sabahsızlık, agresivite???

Üslubundan anlaşıldığı kadarıyla; bugün işte canını sıkan bir şey olmuş da ''ulam bıktım ben bu ülkeden, tası tarağı toplayıp Japonya'ya gidiyom anasını satiym'' tadı var sanki..maksadım başlığını sulandırmak değil tabii ama foruma ''google'' arama motoru muamelesi yapmışsın yau??
Very Happy
MansurSah
Aday Rider
Aday Rider

Cevaplar: 1324

Lokasyon: İstanbul

PostYazı tarihi: Tue Nov 22, 2005 1:27 am    Post subject: Re: Uluslararası Ehliyet - Yurtdışında Ehliyet Alımı Reply with quote

Karamela demiş ki:
Mansur'um Şah'ım?
Nedir bu selamsızlık, sabahsızlık, agresivite???

Üslubundan anlaşıldığı kadarıyla; bugün işte canını sıkan bir şey olmuş da ''ulam bıktım ben bu ülkeden, tası tarağı toplayıp Japonya'ya gidiyom anasını satiym'' tadı var sanki..maksadım başlığını sulandırmak değil tabii ama foruma ''google'' arama motoru muamelesi yapmışsın yau??
Very Happy

Adnan abim Karamelam, basligin ilk mesaji diye acik secik olsun, direk bilgi olayina girelim de sonradan bakanlar da kolayca bulsunlar bulacaklarini diye sade yazmaya calistim.

Ama dedigin ihtimal de, trafikte feci sekilde rahatsiz edilmis bir yolculugun ardindan olabilirdi tabii :) Cunku son zamanlarda her bozuldugumda dusunuyorum o dedigini :)

Ayhancim, verdigin bilgi yeterli sanirim, cok tesekkur ederim.

Evet arkadaslar, gecikmekle birlikte, selamlar sabahlar :)
Japonya'da nasil ehliyet alinacagi konusunda bilgisi olan var mi?

(Osaka'daki calistigim amcalara soruyorum nasil ehliyet alirim, orda motor almanin yolu yordami nedir diye, "zor burada ehliyet falan, hem napican motoru yaf, sana bi bisiklet aliriz olur biter" diyorlar :) Ben bunu, samuraylarin piyade olmasina bagliyorum, bizim Koroglu hic oyle mi ya?

(Daha gitmeden basladim tahlillere, ukalaliga ya, hadi hayirlisi.. Bu arada basligi da baya sulandirmis oldum galiba:)
View users profileÖzel Mesaj YollaVisit posters websiteMotor Marka ModelMSN Messenger
R_2_D_2
Vaka-i Nüvis
Vaka-i Nüvis

Cevaplar: 373

Lokasyon: ISTANBUL, Ortakoy

PostYazı tarihi: Tue Nov 22, 2005 3:02 am    Post subject: Reply with quote

Selamlar,

Asagidaki sitenin icinden almak istedigin zaman kontrol etmende fayda var...
http://www.turing.org.tr/tr/belgeler.asp

Uluslararasi ehliyet icin sartlar filan buradan takip edersen iyi olur:
http://www.turing.org.tr/tr/ul.....hliyet.asp

02' XV250 (21.000km)
98' XJR1200 (12.000km)
97' TransAlp (14.000km)
95' R1100R (56.000km)
99' XV1600 (10.000km)
02' XJR1300SP (12.000km)
99' K1200LT (4.000km-SIMDILIK)
Kimdir R_2_D_2 ?
Tepeye çık
View users profileÖzel Mesaj YollaMotor Marka Model
R_2_D_2
Vaka-i Nüvis
Vaka-i Nüvis

Cevaplar: 373

Lokasyon: ISTANBUL, Ortakoy

PostYazı tarihi: Tue Nov 22, 2005 3:09 am    Post subject: Reply with quote

Selamlar,

Eger Motorsikletini cikarmak istiyorsan,
ruhsatini ve sigortani da uluslararasi yaptirman gerekiyor...

Bunun icin iki yerde imkanin var:
1nci: 4. levente gidersin...
2nci: Sinirdan cikarken daha buyuk bir zorlukla yaptirirlar...

Uluslararasi tasit belgesi:

Uluslararasi Sigorta:

15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)

Birde Gumruklerden gecis Karnesi diye birsey var onun neye yaradigini hala anlamadim:

Gumruklerden Gecis Karnesi Triptrik

Bunu anlayan varsa lutfen bana da anlatsin???

Belgelerin temin edilebilecegi burolar:
http://www.turing.org.tr/tr/burolar.asp
02' XV250 (21.000km)
98' XJR1200 (12.000km)
97' TransAlp (14.000km)
95' R1100R (56.000km)
99' XV1600 (10.000km)
02' XJR1300SP (12.000km)
99' K1200LT (4.000km-SIMDILIK)
Kimdir R_2_D_2 ?
Tepeye çık
Sinanali
Tommiks
Tommiks

Cevaplar: 103

Lokasyon: İzmir/Urla

PostYazı tarihi: Thu Dec 01, 2005 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

Arkadaşlar bu yurtdışına çıkış biraz tuzlu oluyo heralde. 210 ytl 1 senelik harç bişey değil ehliyet için de aracın belgeleri biraz fazla tutuyor be abi. Yok mu bi kolay yolu :)
View users profileÖzel Mesaj YollaSend e-mailMotor Marka Model
haya
Sohbet Ustası
Sohbet Ustası

Cevaplar: 447

Lokasyon: Almanya/Sinop

PostYazı tarihi: Fri Dec 02, 2005 12:32 am    Post subject: Reply with quote

Triptik islemi

:Yurddisina özel vasita kendimize ait olsa bile yurdisina cikarken. gümrük polisi vasita sahibine pasaporta mesela:Araba,motosiklet,komyon damgasi vuruyor. Birincisi:
Türkiye cumhuriyetine ait olarak geciyor. Ikincisi kendimize özel olarak olsa bile: yurdisinda satmak ,degisiklik, kaza ,yada bir park yerinde birakipda tr ye ye ucak ile dönmek isdeseniz bile vasitayi birakamiyorsunuz .Bir beklenmeyen olayoldugu taktirde: bulundugunuz ülke de polise, ADAC. yada gümrüge gecici olmak sartiyla gümrükden izin almak sartiyla birakip izin belgesini tr gümrük polisine gösterip türkiye girme hakkin oluyor.Yurddisindan>>> türkiye gümrügünde pasaport , vasitaniz kontrol oluyor ve pasaport daki vasita damgasini iptal ediliyor. bir de sunu belirtmek istiyorum gümrükte kalma parasida var mesela 1 dolar günlükk.
Tepeye çık
View users profileÖzel Mesaj YollaMotor Marka ModelMSN Messenger
semuteyo
Turfanda
Turfanda

Cevaplar: 7

Lokasyon: Maçka / İstanbul

PostYazı tarihi: Tue Dec 06, 2005 4:17 am    Post subject: Reply with quote

Kaynak : Motordelisi.com
Link : http://www.motordelisi.com/ftopict-4773.html

GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir.

Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir.

Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir.

Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.

MOTOSİKLET-OTOMOBİL/MİNİBÜS 74.000.160 TL

ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ
Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir. Ücreti 209.999.800 TL’sı dır.
* 1. notu okuyunuz.

Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.

Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.

Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 115.899.800 TL’sı dır. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir

ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ
Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Ücreti 43.011.000 TL’sı dır.

ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.

15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)

Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.

Yurt dışına çıkışta istenen belgeler yukarıda yazılı olanlardır. Ancak bunlar tartışmaya açık. Yurt dışına çıkan arkadaşlarımız bu belgeleri çıkarıyorlar ancak gerekliliği gereksizliği bir çok defa tartışılmıştır. Kimi Uluslararası Ehliyetin hiç sorulmadığını söylerken kimileri de sorulduğunu iddia ediyorlar. Ancak bu belgeler içinde Triptik, Green Card, Uluslararası Taşıt belgelerinin sorulduğunu iyi biliyorum. Sadece tek emin olmadığım Sürücü Ehliyetinin gerekli olup olmadığı.

Geçmiş dönemde bir arkadaşım yurt dışına çıkarken bu sürücü ehliyetinin önemi hakkında yada gerekliliği hakkında Turing'e yazdığı yazıya cevabına aşağıya aktarıyorum sanırım buradan ne denmek istediğini anlar yada ona göre hareket ederiz.

Araçla yurtdışına (avrupa yönüne) çıkılması durumunda, türk gümrüğü ve gideceğiniz ülkeler için gerekli olan belgeler ve alım şartları:

* Triptik Karnesi: Ruhsat aslı, kimlik fotokopisi, 70.000.000 TL

* Uluslararası Ehliyet: 2 resim, ehliyet aslı, 209.000.000 TL

* Green Card Sigortası: Ruhsat aslı, trafik poliçesi, vergi numarası,

78 Euro (15 günlük), 105 Euro (1 Aylık)

Uluslararası Ehliyet almanızı tavsiye ederiz ancak, bazen Yunanistan makamları zorluk çıkarabiliyor. O yüzden Yunan gümrüğünde problem çıkarsa, Türk gümrüğünde bulunan İpsala Büromuza dönüp işlemi yapabilirsiniz.

Bunun yanında aklıma geldi onuda belirtmek istiyorum. Bazı motorlarda performans egzosu vardır. Bu belli bir db ses verir. Bazı ülkelere giriş yaparken özellikle orjinallerle yolculuk yapılmasını öneririm.

Vizeyi söylemeye zaten gerek yok ancak aldığınız vize ile transit geçiş yapacağınız ülkeler var ise pasaport sürenizin en az 6 ay geçerliliği olmalı aksi taktirde transit vizede problem yaşarsınız. Aman ne olacak problem olurda vermezlerse o ülkedeki Türk Konsolosluklarında temdit yaptırırım diye asla düşünmeyin hem zorluk çekersiniz hemde ilgi göremezsiniz. Orada ne yazıkki Konsollosluklarımız beklediğiniz hizmetleri vermezler. Tüm gezi boyunca olumsuzlukları düşünerek ona göre hareket etmelisiniz. Bir olay olduğunda başka ülkelerin Konsoloslukları vatandaşına hizmet vermek için uğraşırken ülkemizin konsoloslarını ne yazıkki bulamayabilirsiniz[/img]
Tepeye çık
Post new topic   Reply to topic    www.SuperEvaRiders.com Forum Index -> SuperEVA Genel All times are GMT + 2 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Sayfa 1 / 2

Zıpla ! :  
Bu foruma yeni başlık açamazsın
Bu forumda başlıklara cevap yazamazsın
Bu forumda mesajlarını güncelleyemezsin
Bu forumda mesajlarını silemezsin
Bu forumda oy kullanamazsın